El Nou Orde Mundial

      El Nou Orde Mundial  és el pla que pretén imposar un govern únic a nivell mundial, instaurar una societat  col·lectivista, una organització burocràtica, un Estat controlat per sectors elitistes i plutocràtics. Aquests sectors estarien sota el control d’un grup central tot poderós, un contuberni -grup xicotet, secret i de gran poder- amb objectius malvolents per a la gran majoria de la població. En l’actualitat, aquesta teoria de conspiració del Nou Orde Mundial té la majoria dels seguidors en els EEUU.



      Aquesta és la definició. Per descomptat, jo no crec en contubernis d’este tipus, encara que sé que durant molt de temps els poderosos han conspirat i confeccionat complots per a eliminar els seus enemics, apoderar-se de les seues riqueses o desprestigiar-los, simplement. Ha ocorregut contra els leprosos i els jueus, però també contra totes les minories. Aquestes idees del Nou Orde Mundial només pot témer-les la dreta, mai els treballadors, que necessiten un Estat obrer, controlat per ells, que els empare i els oferisca els servicis necessaris per a viure. Els individualistes, els recelosos de perdre els seus privilegis i les riqueses acumulades, són els inventors d’aquestes faules amb què pretenen aterrir-nos i, de pas, atacar tots els moviments polítics d’esquerres.


Qui participa en el contuberni?

      1. Segons els teòrics de la conspiració, participen diversos grups, entre els que es troben els Illuminati, ara refugiats als Estats Units. Aquesta secta va ser fundada a Baviera (en 1776)  pel professor universitari alemany Adam Weishaupt. Pertanyien a la secta il·lustres escriptors i científics com Goethe, Cagliostro i el Comte de Saint-Germain. En el seu origen es tractava de  una societat secreta, l’objectiu de la qual era promoure les  idees de la Il·lustració, lluitant contra les monarquies absolutes i l’Església, per a difondre  la ideologia liberal, revolucionària i igualitària dominant entre la intel·lectualitat de l’època.


      2. Un altre fet que contribueix a la difusió de la conspiració es l’aparició dels Protocols dels savis de Sió, un pamflet publicat pels serveis secrets russos el 1903 per a contrarestar la revolució. Aquesta obra es una copia textual dels arguments trobats en el Dialeg en l’infern entre Maquiavel i Montesquieu (1864) un atac de Maurice Joly contra Napoleó III.


     3.  La tesi central de "Els Protocols" és que existeix un grup que promou i organitza totes les revoltes i complots del mon amb la finalitat de destruir els governs i l’ordre establert, per aconseguir el domini del mon. Eixe contuberni central és un grup de jueus  que controla els sectors financers i les grans empreses del mon. Mary M. Davison, en el seu The Profound Revolution (1966) va traçar l’origen de l’al·legada conspiració del Nou Orde Mundial amb la creació del Sistema de Reserva Federal en EUA per un grup de banquers internacionals dirigits per David Rockefeller i la família Rothschild.

     4. També formen part en aquest contuberni grups tan allunyats ideològicament com els maçons, els comunistes, els anarquistes… Esta faula va sorgir als EUA durant l’etapa de Temor Roig i els seus teòrics són els fonamentalistes cristians i la dreta nord-americana, representada en grups com la John Birch Society y el Liberty Lobby que van dedicar els seus atacs contra l’Estat, a qui creuen responsable del col·lectivisme i de la supressió de les llibertats individuals.


     5.  Però va ser a Alemanya, després de la Primera Guerra Mundial, on Els Protocols dels savis de Sió van tindre el seu major èxit. Allí es van utilitzar per a explicar tots els desastres que va sofrir el país: l’armistici de la I Guerra Mondial, la fam, la inflació, etc. Hitler i Joseph Goebbels van fer Dels Protocols de Sió una lectura obligatòria en les aules alemanyes després que els nacionalsocialistes arribaren al poder. Segons Norman Cohn, açò va servir els nazis com «autorització del genocidi» durant la II Guerra Mundial.



      6. En 1970, Gary Allen al·lega que el terme "Nou Orde Mundial" s’ha d’utilitzar per a referir-se  a una elit internacional secreta dedicada a la destrucció de tots els governs independents. Aquesta elit es converteix en globalista i es dotà d’un sistema de defensa conegut com  OTAN, un pacte estratègic militar per la autodefensa d’Europa Occidental i Amèrica del Nord- La elit mundial es reuneixen periòdicament coordinats pel Club Bilderberg,  creat pel príncep Bernardo d’Holanda en 1954. El seu nom es deu al fet que la primera reunió es va realitzar en un hotel amb eixe nom, en la ciutat holandesa d’Osterbeckl.




Quins són els organismes i societats que formen part del contuberni?

    “Fins ací hem pogut veure qui formen part d’aquesta conspiració mundial, a banda dels ja mencionats comunistes, anarquistes, jueus, illuminati, plutòcrates... hi han grups com ara els maçons, la Església Catòlica o grups dins de l’església com els Jesuïtes,  però a més cal afegir els polítics, els governs (alguns o tots), els  Mitjans de comunicació, els ecologistes, les Nacions Unides i inclús els extraterrestres”. (Wikipedia)

     Queda algú que no forme part del contuberni? Doncs quasi ningú, perquè també formen part famílies com els Rothschilds, Rockefellers, Morgans, Kissingers i els DuPonts, així com les monarquies europees i polítics d’alt poder. A més participen organitzacions internacionals com els grans bancs privats, els bancs centrals, el Banco Mundial, el FMI,  la Unió Europea, les Nacions Unides i la OTAN. Açò, al menys, es el que prediquen els ultraconservadors catòlics americans i tota mena de sectes cristianes, les quals estan convençudes de que tots els organismes internacionals estan dirigits per la maçoneria i la seua finalitat és crear un govern mundial.  Segons William F. Jasper, un membre de la John Birch Society, tots els secretaris generals de les Nacions Unides pertanyen als socialistes o als marxistes. Una teoria semblant la defensa John Coleman.

Qui són els dirigents de la conspiració?

      Per a molts són els Illuminati, una societat que agruparia els personatges més influents del món, els quals participen en les reunions anuals i secretes del Club Bilderberg, protegits en tot moment per la CIA, el FBI, el M16 britànic, el Mossad israelià o l’extint KGB. El president actual del grup és Étienne D’Avignon, polític i home de negocis belga.


Étienne D’Avignon

      Entre els seus assistents habituals trobem a la Reina de Noruega i presidents de corporacions com General Motors, Pepsi o Chrysler. Donald Graham, president del Washington Post; Paul Wolfowitz, president del Banc Mundial; Donald Rumsfeld, secretari de Defensa dels Estats Units; David Rockefeller, del Chase Manhattan Bank; Henry A. Kissinger, exsecretari d’Estat dels Estats Units; Roger Boothe Jr,  Alan Greenspan, governador del Banc de la Reserva Federal dels Estats Units; Peter Sutherland d’Irlanda que va estar en la comissió de la Unió Europea i va ser president de Goldman Sachs i BP; Rumsfeld i Sutherland dirigeixen la companyia sueca/suïssa d’energia ABB; l’ex subsecretari del Ministeri de Defensa dels Estats Units i posterior president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz; Rodrigo Rato, director gerent del Fons Monetari Internacional; Jacques Chirac, president de França; el multimilionari hongarés George Sorus; Bill Gates; la Reina Sofía d’Espanya, Joan Luis Cebrián del Grup PRISA, Ana Patricia Botí de Banc Santander, Bernardino Lleó Secretari d’Estat d’Assumptes Exteriors d’Espanya, José Manuel Entrecanals de Acciona...

     L’escriptor canadenc d’origen rus, Daniel Estulín, resident a Espanya, és  autor de La verdadera història del Club Bilderberg, tracta de la conspiració d’un grup d’hòmens poderosos per a assumir les regnes del món. L’escriptora espanyola Cristina Martín Jiménez, autora del llibre El Club Bilderberg, los amos del mundo, diu que: “Bilderberg és igual que Gran Germà, l’ull que tot veu i controla. No actuen per diners, ja tenen moltíssim; és per poder. L’objectiu real és el poder absolut, convertir la gent en esclaus”. El tele predicador protestant Pat Robertson  en el seu llibre New World Order (1991), afirma que tant Wall Street como el Sistema de Reserva Federal, el Council on Foreign Relations, el Grup Bilderberg y la Comissió Trilateral organitzen la conspiració a fi d’ajudar a l‘Anticrist. Segons David Icke hi ha una elit mundial, un grup de famílies lligades per estrets llaços de sang, com la família reial  anglesa, la línia sanguínia de la qual es remunta als reis de Sumèria. No seria una raça humana, sinó una raça de humanoides reptilians  als que nomena com la “Fraternitat babilònica” o Annunaki.


 

Quins són els plans dels conspiradors?

     Trobar un consens entre els investigadors és encara més difícil i confús que en els anteriors apartats. Per a alguns, els conspiradors pretenen instaurar el regne de l’anticrist; per a altres, volen recollir l’energia que emanen els sers humans; altres diuen que tenen una ambició sense límits; hi ha qui pensa que desitgen mantenir a la gran majoria sotmesos perquè treballe en profit dels conspiradors... Siga el que siga, per a aconseguir el seu objectiu és imprescindible, primer, imposar un govern mundial.

     L’anomenat "procés de globalització" iniciat al començament del segle XX en tot el planeta, seria una de les múltiples facetes de l’establiment progressiu d’aquest nou orde. Per a aconseguir eixe nou orde els conspiradors busquen mantindre a la resta de la població, tant en la ignorància de la conspiració, com dividits entre si mateixos, per a la qual cosa fomenten dissensions i conflictes, cometen actes terroristes (com el 11-S) a fi de culpar innocents, aconseguint l’aprovació de mesures coercitives i dictatorials.

Proves de la conspiració

     Els desenmascaradors de la conspiració afirmen que hi ha certs signes que proven l’existència d’aquesta conspiració. Per exemple, els estranys murals en l’Aeroport Internacional de Denver i la seua sinistra arquitectura repleta de símbols maçons, missatges apocalíptics codificats, gàrgoles i geometria nazi.

 

Placa de l’aeroport de Denver i pentagrames en els plans de Washington

      Altres proves serien els signes de la Francmaçoneria en edificis de la ciutat de Washington D.C. i pentagrames en els plans de la ciutat. El símbol Illuminati en el segell dels Estats Units amb les paraules "Novus Ordo Seclorum", en llatí significa "nou orde dels segles", lema que va ser imprès en els bitllets d’un dòlar pel secretari del Tresor dels Estats Units, Henry Morgenthau (fill) baix demanda del llavors secretari d’Agricultura y futur vicepresident dels Estats Units, Henry A. Wallace. El logotip del Information Awareness Office que va ser creat pel Defense Advanced Research Projects Agency, té el mateix símbol.


 

Revers del segell dels Estats Units

Critiques

     Hi ha qui pensa (Carl J. Jensen e Yvonne Hsieh) que els creients en la conspiració mundial tenen una visió apocalíptica del món, que adopten una visió simplista de la societat, i creuen que el motor de la història és la lluita entre el Bé i el Mal, forces que ens conduiran a una confrontació final. Alguns, com Bakun,  els acusen de malalts que absorbeixen tots els temors difosos en la societat, demostrant que tenen una visió paranoica del món. Altres pensen que són ja massa les vegades que s’ha acusat als polítics i als grans milionaris de voler apoderar-se de tot el que existeix, que és una faula passada de moda. Per a altres analistes, el nacionalisme imparable de Rússia i Xina faria inviable qualsevol intent de crear un govern mundial.

     Escèptics com Berlet (entre altres)  argumenten que aquestes teories afavoreixen els moviments populistes de dreta, fervorosos defensors de la seua llibertat individual i la seua independència, la qual creuen amenaçada per totes aquestes confabulacions de l’Estat i dels poderosos que van contra la iniciativa privada i pretenen imposar un col·lectivisme granger, tractant-nos com si fóssim aviram de corral. Aquest temor els impedeix prestar atenció als verdaders crims d’Estat.

     Les teories de la conspiració porten a la població a la desesperança i a adoptar modes de pensar confusos.  John Foster "Xip Berlet”  en  Right woos Left : Populist Party, La Rouchian and other neo-fascist overtures to progressives, and why they must be rejected (1999) diu: “(Aquests) Moviments populistes de dreta poden causar greu dany a una societat, perquè ells sovint popularitzen la xenofòbia, l’autoritarisme,  solen culpar o  demonitzar  a les víctimes y son  adeptes de les teories del conspiracionisme. Ells poden empentar a polítics moderats a adoptar eixos temes a fi d’atraure als votants, legitimant actes de discriminació (o inclús violència) i obrint la porta perquè grups dretans revolucionaris, com ara el feixisme, puguin reclutar (gent) des de moviments populistes reformistes”.

       Temors semblants han estat expressats per investigadors del FBI, els quals opinen que davant de la intransigència d’estos grups populistes de dreta, els agents encarregats d’aplicar les lleis han de dirigir-se a ells amb la màxima precaució, ja que estos fanàtics poden sentir-se altament oprimits davant de la presència d’un representant del govern o creure que l’agent de l’autoritat està usant mesures agressives contra la seua llibertat, responent amb l’assassinat dels agents davant d’una simple denúncia de tràfic. Les creences en els complots poden portar a aquests individus i grups de dretes a practicar una resistència patriòtica en què s’inclogui l’assassinat selectiu i, inclús,  el magnicidi i els actes terroristes en defensa de la supremacia blanca.

     Aquestes organitzacions extremistes poden acabar transformant-se en grups paramilitars. Estos temors s’han acrescut amb la divulgació de Los Diarios de Turner (1978), novel·la escrita en 1978 per William Luther Pierce (líder de l’organització supremacista blanca Aliança Nacional) davall el pseudònim de "Andrew Macdonald".  La novel·la promou obertament la revolta contra el govern d’EUA i una guerra racial amb la intenció d’eliminar “totes les races no blanques” (incloses les hispanes) en tot el món, deixant només els aris. Eixa novel·la ha sigut associada a diversos fets violents, el més notable és l’ atemptat d’Oklahoma City en 1995, perpetrat pel grup ari L’Orde





Gonçal Vicens Bordes













Comentaris

Entrades populars