Podria ser buida la Terra?

6. Podria ser buida la Terra? Com Sabem que la Terra és sòlida

     Lluny de ser buida, la Terra està composta de quatre capes principals: la corfa, el manto, el nucli i el nuclèol.



La Terra no és buida i en el seu interior hi ha ferro colat

      Que la Terra és sòlida no és difícil de demostrar: les últimes mesures de la constant gravitacional G donaven un pes per al nostre planeta de 5.972x1021 tones mètriques; atès que la densitat mitjana de les roques de la corfa és de 2.9 gr/cm3 i mai passen de 3.3 gr/cm3 és difícil imaginar d'on ix la massa que falta si la Terra està composta de tan sols una fina corfa.

      La sísmica ens diu quan es produïx un terratrèmol, es transmet tota una sèrie d'ones distintes: algunes les P, anomenades així per ser les primeres a arribar a les estacions de detecció, es transmeten per compressió i dilatació de la roca (com si esta fóra un acordió); altres les S, segones a arribar, produïxen un moviment perpendicular, quelcom així com quan en un estadi la gent fa la "onada". Un aspecte que fa interessant a les ones P i les S és que les segones no es transmeten a través de líquids, mentres que les primeres sí. S'ha observat que a una certa profunditat (2.900 km) les ones S deixen de propagar-se, la qual cosa pareix indicar que ens trobem amb una zona de la Terra que es presenta en estat fos: el nucli extern. No obstant això a aproximadament 5200 km les ones P (que també resulten afectades el passar a través de líquid) incrementen la seua velocitat, per la qual cosa s’assumeix que eixe nucli intern és sòlid.

Segons els estudis realitzats pels geofísics la temperatura interior del planeta en 6.300é C i en principi, en el "centre", aconseguiria els 6600é C, major que la regnant en la superfície del Sol.

       I què hi ha de l'enorme forat que es podia observar en la fotografia de les regions àrtiques? La fotografia és un mosaic d'imatges de televisió preses pel satèl·lit durant 24 hores, que mostren la Terra des de diversos angles. Les imatges van ser processades per una computadora i unides de manera que formaren una vista total de la Terra com si l'observador es trobara en un punt directament damunt del Pol. Durant eixes 24 hores, tots els punts en les latituds equatorials i mitges van rebre llum solar durant algun període de temps, i apareixen il·luminats en la fotografia composta. Però les regions pròximes al Pol estaven en eixe moment sumides en la foscor permanent de l'hivern àrtic. Per això hi ha una àrea no il·luminada en el centre de la foto.



La polèmica foto del Pol Nord presa en 1968 pel satèl·lit ESSA-7, que mostra un estrany forat negre on hauria d'estar el Pol. Per a alguns entusiastes dels OVNIS esta va ser la prova definitiva de què la Terra és buida.

7. Fal·làcies Sobre la Terra Buida

      Creiem que ha quedat prou raonat que l'origen sobre les idees de la Terra Buida, a més dels mites i antigues llegendes, està en la literatura sobre el tema. En l'actualitat ningú ha aconseguit fotografiar o portar proves de l'existència de forats en els pols. Els relats en què es basen els terrahuequistes són generalment llibres d'entreteniment del segle passat i principis d'aquest, sent la font més moderna el mencionat editor de ciència-ficció Ray Palmer.
      D'altra banda, hi ha bases internacionals en l'Antàrtida, i ambdós pols han sigut explorats des de fa molt, per no mencionar que han sigut fotografiats des de diversos satèl·lits. La resposta dels terrahuequistes és que hi ha una conspiració per a ocultar la veritat per part de la NASA, els distints governs, els geofísics...

    Molt abans de l'existència de satèl·lits artificials que prengueren fotos d'ambdós pols deixant en clar que estos no tenen cap orifici, ja es podia realitzar el següent exercici mental: calcular el camp gravitatori en l'interior de la Terra Buida, o el que és el mateix, calcular qual seria el pes d'una persona parada en l'interior de la Terra. Els estudiants de física reconeixeran que el problema és semblant a calcular el camp elèctric interior d'una esfera buida carregada uniformement. Doncs bé, la física sap, almenys des de fa 200 anys, que el camp intern és nul. És a dir, en l'interior d'una esfera buida el pes és zero i per tant, els sers que allí estigueren estarien surant!  Imaginen ara si col·loquem un Sol interior el que ocorreria: tots els sers serien atrets cap a ell i... moririen calcinats! Hi ha pocs exemples de xarlatanisme pseudo científic i de credulitat ingènua més commovedors que aquest.

      Perquè la densitat de la corfa és menor que 3.3 gr/cm3 i la mitjana de la Terra és 5.5, o per què el pes de la Terra és de 5.972x1021 tones mètriques, si tenint en compte la seua massa hauria de ser molt menor?  D'acord amb la teoria terrahuequiste, l'explicació és que també les lleis de Newton estan completament errades. Per a ells en el centre del nostre planeta hi ha un xicotet sol que ho calfa, d'uns 1.000 km de diàmetre. Si el sol interior té una massa molt menor que la de la Terra, com es poden iniciar les reaccions nuclears quan es necessita 75 vegades la massa de Júpiter? I si tinguera la suficient massa, la seua gravetat bastaria per a atraure la corfa de la Terra Buida i engolir-se-la sencera. Per a finalitzar, si haguera un buit dins del paral·lel 70é en l'hemisferi nord, ni tan sols existiria més de la mitat de Groenlàndia ni part de la costa de Noruega, ni les estacions científiques de l'Antàrtida. Segons els terrahuequistes estes terres estan dins de la Terra Buida i ningú s'ha assabentat.

      Una altra conseqüència lògica d'esta afirmació és que tot l'aire del planeta, al tindre una via lliure d'accés al seu interior, seria atret gravitatòriament cap al mateix i, a més, seria poc probable que poguera escapar de l'interior del planeta per a permetre'ns respirar. Al cap i a la fi, l'espai ho comprimiria més cap al nucli, augmentant la seua pressió a grans valors en què per diverses reaccions nuclears estaria compost bàsicament d'hidrogen i heli, i passaria a formar part de l'estrela interior mencionada. El camp gravitatori es dilataria i el cataclisme seria prou probable (Adrián Banys Couso).

     En segon lloc, asseguren que l'escorça terrestre té una profunditat de 800 milles (1287,475 m) en tota la superfície, reduint-se esta d'una manera lineal en els pols. Açò deixa un espai buit interior de res menys que 1082040576000 km3 replet d'aire concentrat. Tot aquest aire exercint pressió sobre l'escorça terrestre la fragmentaria en molt poc de temps (Adrián Banys Couso).



Comentaris

Entrades populars