Deià, la casa de Robert Graves



      Unes quantes corbes més i arribem a Deià, on va viure Robert Graves, profund estudiós del sufisme i de la mitologia en general. Robert Graves en Els mites grecs va relatar magníficament l'atracció còsmica que exerceix la zona sobre l'esperit humà, lloc on va florir el sufisme i el lloc màgic per excel·lència, on es sintetitza el poder, és el cementiri situat a la part alta de la població.

 

Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Cementeri de Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Cementeri de Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Tomba de Robert Graves. Cementeri de Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Cementeri de Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes

            De Deià a Sóller trobem Llucalcari, el nom del qual evoca la vella divinitat, "sense nom" (diu Juan García Atienza, pàg 122 op. cit) per a continuació nomenar-lo "Lug". El poble està situat a uns 3 km de Deià en direcció Sóller, al vessant nord-oest de la Serra de Tramuntana. És conegut també amb el nom d’es Carrer.

     Respecte a l'etimologia del nom de Llucalcari podria tractar-se d'un terme compost: d'una banda, podria provenir del mossàrab arabitzat -lluc, derivat de lucus, i d'un plural de l'àrab qarya, que significa "lloc del pobletà".


Llucalcari. Fuente: Mallorca Treasure Blog

     Si observem l'estructura urbana veiem que el nucli es va formar prenent com a base les cases predials de can Simó i can Apoloni, les quals tenen una torre de defensa cadascuna, i es van col·locar juntes per la seva mútua protecció contra les invasions pirates.

Comentaris

Entrades populars