Pulpí

      A la costa de Pulpí ens trobem amb els primers "monuments" que són dos illots: el de Terreros, que dóna recer a aus com l'enigmàtica gavina corsa, i l’illa Negra, amb nom de reminiscències tintinescas, a la frontera amb la costa murciana. Aquests dos monuments naturals els podrem atalaiar millor de dalt del Castell dels Terreros. De passada, si tens temps, al castell podràs experimentar virtualment el que se sent a dintre de la geoda de Pulpí.


Gavina corsa

    Pulpí és un dels pobles inclosos a la Ruta dels Castells per terres andaluses, el viatger podrà contemplar interessants monuments de caràcter arquitectònic com l'Església de Sant Miquel d'estil neoclàssic i aixecada entre els segles XVIII i XIX , es troba a la Plaça Major del poble.


Plaça Major de Pulpí i Església de Sant Miquel. Fot: Gonçal Vicens Bordes


Interior església de Sant Miquel de Pulpí. Fot: Gonçal Vicens Bordes


Interior església de Sant Miquel de Pulpí. Fot: Gonçal Vicens Bordes


Una factura moderna de Sant Miquel. Fot: Gonçal Vicens Bordes

      Pulpí és una població enriquida recentment per l’agricultura i el turisme, com a conseqüència, la majoria dels edificis oficials de la població son d’arquitectura contemporània.


Edifici de la Policía Local de Pulpí. Fot: Gonçal Vicens Bordes


Centre de Salut de Pulpí. Fot: Gonçal Vicens Bordes


Ajuntament de Pulpí. Fot: Gonçal Vicens Bordes

     El que desitge assaborir els menjars tradicionals de la seva gastronomia, ha de provar el seu arròs amb fesols, l'all colorit, les molles amb ensopegades, pernil i embotits casolans derivats del porc, i dolços com l'hornazo, les coques de llard amb llardons (chicharrones) i el braç gitano.


Arroz con habichuelas. Foto: Cocina casera de Aurora

      El pas del temps i l’erosió han modelat una capritxosa orografia a les seues platges i cales, com la platja de Los Cocedores situada just al límit amb Múrcia, compta amb zones habilitades per poder aparcar, però en cap cas les mateixes enterboleixen la bellesa singular de les seves aigües càlides i tranquil·les.


Platja de Los Cocederos

     És una cala aïllada de la zona urbana, molt adequada per als més petits de la casa, ja que les seves aigües són poc profundes, i dotades amb un entorn natural de somni per als majors que poden tornar a casa amb un magnífic reportatge fotogràfic del entorn salvatge Almeria. Una de les coses que més crida l'atenció és el seu singular paisatge, en el qual es troben unes petites coves realitzades en el gres. Antigament, dins d'elles es coïa l'espart. Per això la platja es diu d'aquesta manera.


Los Cocederos. Foto: Viajesconencanto


      En la platja de les Palmeres s’han filmat algunes pel·lícules de Hollywood per les aigües cristal·lines, la sorra blanca i un paisatge idíl·lic amb palmeres. La de la Mar Rabiosa deu el seu nom al fet que sol tenir més moviment que la seva veïna la platja Serena. La Platja del Calypso deu el seu nom al moment en què, als anys 50, va recalar a la zona el vaixell del capità Cousteau.



Platja de la Mar Rabiosa. Fot: Gonçal Vicens Bordes

      Acabem el repàs de les platges del municipi de Pulpí amb La Entrevista un espai en el qual predomina la grava i sorra i els fons marins són ideals per als que vulguin practicar el busseig gràcies a una extensa praderia de Posidònia. Aquesta planta atrau, any rere any, a causa de la bellesa i colorit de les agrupacions de la mateixa, anomenades praderies, a multitud d’experts.


      També trobem cales de gran bellesa, com La Invencible, d’intens color ocre, la cala Costa Tranquila (Tia Fernanda), la cala de la Caserna, cala de la Tia Antonia...

Comentaris

Entrades populars