Kingdoms of Amalur: Reckoning. Sean A. Murray


Sean A. 
Murray



    Sean Andrew Murray es va graduar de la Universitat de Syracusa en 1998 amb una llicenciatura en Belles Arts amb especialització en Il·lustració. Va començar la seua carrera com a il·lustrador freelance, treballant en la realització de jocs com  White Wolf Games, Steve Jackson Games, i  Wizards of the Coast. 

      Després es va mudar a Nova York en 1999 i va treballar com a dissenyador de pàgines web de joc en diversos títols per a Cartoonnetwork.Com , Toonami.Com i Llec.Com . Allí promte va detectar la seua verdadera vocació d'artiste conceptual. Aquest art també es conegut com  idea art, és un moviment artístic en què les idees dins d'una obra són l'element més important, més encara que l'objecte. El més important és el sentit pel qual l'obra es va crear. La idea de l'obra preval sobre els seus aspectes formals, i en molts casos la idea és l'obra en si mateixa, quedant la resolució final de l'obra com a mer suport.

      L'art conceptual com a moviment va emergir a la mitat dels anys seixanta, en part com una reacció en contra del formalisme que havia sigut articulat per l'influent crític Clement Greenberg. No obstant això, des de les dècades de 1910 i 1920 el treball de l'artista francés Marcel Duchamp (principal artista) serviria com a precursor, amb els seus treballs cridats ready-mades. Donaria als artistes conceptuals les primeres idees d'obres basades en conceptes i realitzades amb objectes d'ús comú (Wikipedia)

      En Turbine Inc. disenya les criatures, ambients, personatges, armadures, armes, objectes, storyboards i dissenys de màrqueting per a Dungeons and Dragons Online: Stormreach així com el Senyor dels Anells Online. Desprès va pasar  a Big Huge Games en el 2006, i ha estat treballant de valent en Regnes d'Amalur: Reckoning ("Kingdoms of Amalur: Reckoning") des de llavors. 

     Viu al centre de Baltimore amb la seua esposa, Kathleen, i el seu fill, Connor, on també ensenya l'art conceptual i el disseny de personatges a temps parcial en la Universitat de Maryland Institute of Art (MICA). 












La Velleta Verda, 2011

Comentaris

Entrades populars